Pečené václavky s chrenom alebo cesnakom fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 22. októbra 2012
Pečené václavky s chrenom alebo cesnakom (fotorecept)
Foto: mijaita

Rychlé, jednoduché, výborné !

5 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

hodně




Postup

  1. 1

    Najdeme koš václavek, první předpoklad. S nožičkama, škoda je nechat v lese. Čisté houby vysypeme jak jsou z košíku do vyššího pekáčku . Ne moc vysokého, jen s okrajem . Můžeme vytvořit i kopeček. Osolíme, opepříme, pokmínujeme a pokropíme olejem. Vložíme do trouby vyhřáté na 250°C (nejlépe horkovzduch).

    Pečené václavky s chrenom alebo cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 15 minutách prohodím a peču dalších 15 min. Celkem tedy 30 minut (normální pečení nevím jak dlouho, třeba hlídat) Výsledek je pekáček, na jehož dně se krčí voňavé, krásné a výborné houbičky.

    Pečené václavky s chrenom alebo cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Přesypeme na mísu. V době pečení připravíme do misky smetanový křen. Možné je ho zředit majonézou .

    Pečené václavky s chrenom alebo cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Václavky bereme za nožičky, namáčíme v křenu, nebo v majonéze s nalisovaným česnekem. Vkládáme do úst a přikusejem výborný náš chléb. I samotné jsou lahůdka. Variantou je krajíc namazaný křenovým krémem nebo česnekovou majonézou a na to houbičky nožičkama nahoru. Hezky to vypadá a nesmírně to chutná!

    Pečené václavky s chrenom alebo cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zbylé, pečené václavky můžeme nasypat do zavařovacích sklenic a zasterilovat, nebo v plastovém sáčku naplacato uchovat v mrazáku. Ráda je přidávám do vývaru.

Diskusia k receptu

afataga
takto pecene nepoznam, mne sa bude o nich aj snivat, tiez sme doniesli plny kos a druhy suchohribov, zavaram ich, zajtra pridam recept, neviem preco vela ludi tieto huby nezbiera, maju uzasnu hubovu chut
mijaita
@afataga ja je chodim stale ujidat, studene take vyborne. Ja vaclavky hodne rada a vubec podzimni houby jsou chutnejsi. Zitra udelam fleky s temahle pecenyma vaclavkama a s cenekem. To je take uzasna zalezitost. Na tvuj recept jsem hodne zvedava!
sonulienka
@mijaita tak to už áno mňam až sem voňajú a @afataga veď suchohríb sa vyrovná kvalitou a chuťou dubákom tak naozaj nechápem hubárov čo to nezbierajú.
evanaaa
Ak mám doma nejaké huby, tak väčšinou len tieto a najmä nasušené. Neviem, ale mám dojem akoby na Záhorí ani iné v tomto období nerástli. A dobré sú, hodia sa na všetko.
rein
aj ja ukladám do KK,dik za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia