Pečené sladké zemiaky (batáty) s oblohou
Autor receptu: randoinetta
Sladké zemiaky pre mňa boli
niečím nezvyčajným a
novým. No prečo by ste
nezaradili do svojho
jedálnička niečo nové a tak
zdravé ako sú sladké
zemiaky, ktoré obsahujú
množstvo draslíka, vitamínu
A a C, betakarotén a
vlákninu-pektín, ktorá viaže
cholesterol a dostáva ho z
tela von..Možno ich pripraviť
na rôzne spôsoby a tu je
jeden z nich. :)
3-4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Ošúpeme si sladké zemiaky na tenšie kúsky (kocky/polmesiačiky/pásiky - to je už na vás).
Vložíme ich do vrecka/sáčku na zips a pridáme olej, soľ, majoránku, korenie a pretlačený cesnak. Vrecko uzavrieme a pretrepeme až pokým nebudú všetky zemiaky obalené zmesou.
- Predhrejeme si rúru na 180 °C.
Zemiaky vyložíme na plech a dáme piecť na cca 20 - 25 min. => do zmäknutia.
Počas pečenia ich treba poprehadzovať 1 - 2 krát.
- Moja obloha pozostávala z vajíčok na tvrdo, čerstvého špenátu a bieleho jogurtu, no Vy si ju môžte spraviť podľa vašej chute a samozrejme podľa toho, či to bude na raňajky, obed alebo večeru.
Prajem dobrú chuť. :)