Pečené rebierka glazované čiernym pivom

Autor receptu: timara

Tešila som sa, že tento recept vyskúšam pri prvej tohtoročnej grilovačke . . . ale keď ja som sa už nemohla dočkať. . .

3-4
porcie
10 minút
príprava
90-120 minút
na 160-180 °C

Postup

  1. Rebierka umyjeme, osušíme, poriadne osolíme a okoreníme. Vložíme do zapekacej misy (pekáča), na vrch poukladáme na kolieska nakrájanú šalotku, na plátky nakrájaný cesnak a zalejeme čiernym pivom. Prikryjeme a dáme piecť približne na hodinu a pol, kým nie sú rebierka mäkké.
  2. Výpek zlejeme. Potrebné množstvo nalejeme do hrnca, pridáme pretlak, dijonskú horčicu, worchestrovú omáčku a nakrájanú chilli papričku. Varíme približne 15 minút, kým sa všetky ingrediencie nespoja a nezredukujú na hustejšiu glazúru.
  3. Rebierka potrieme galzúrou a dáme zapiecť pod gril v rúre na 5-10 minút. V lete opekáme na grile :)