Pečené rascové zemiaky s bryndzovým krémomfotorecept
Foto: kajusiqq
Potrebovala som niečo rýchle pretože sme mali menšiu party:)).......rýchle chutné:)....a slovenské:))
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky v šupke dobre umyjeme.Rozkrojíme na polovicu(možme pokrájať na hrubšie plátky).Posolíme ich a bohato posypeme rascov.Plech potrieme olejom a poukladáme naň zemiaky.
-
2
Pečieme v rozohriatej rure 200 °C podľa veľkosti:)....asi 40 min. Možme troškapridať masielko keď su ešte v rure ale iba trošíčku aby mali taku peknu vonu:)
-
3
Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou,chvílku prehrejeme,ale nevaríme. Pridáme nadrobno pokrájanu cibuľku(alebo možme pridať vajce natvrdo alebo pridáme pažítku).....podávame k zemiačikom:)
Diskusia k receptu