Pečené rascové zemiaky s bryndzovým krémom(fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Potrebovala som niečo rýchle pretože sme mali menšiu party:)).......rýchle chutné:)....a
slovenské:))
4-6 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky v šupke dobre umyjeme.Rozkrojíme na polovicu(možme pokrájať na hrubšie plátky).Posolíme ich a bohato posypeme rascov.Plech potrieme olejom a poukladáme naň zemiaky.
- Pečieme v rozohriatej rure 200 °C podľa veľkosti:)....asi 40 min.
Možme troškapridať masielko keď su ešte v rure ale iba trošíčku aby mali taku peknu vonu:)
- Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou,chvílku prehrejeme,ale nevaríme.
Pridáme nadrobno pokrájanu cibuľku(alebo možme pridať vajce natvrdo alebo pridáme pažítku).....podávame k zemiačikom:)