Pečené rascové zemiaky s bryndzovým krémom(fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Potrebovala som niečo rýchle pretože sme mali menšiu party:)).......rýchle chutné:)....a slovenské:))

4-6
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky v šupke dobre umyjeme.Rozkrojíme na polovicu(možme pokrájať na hrubšie plátky).Posolíme ich a bohato posypeme rascov.Plech potrieme olejom a poukladáme naň zemiaky.
  2. Pečieme v rozohriatej rure 200 °C podľa veľkosti:)....asi 40 min. Možme troškapridať masielko keď su ešte v rure ale iba trošíčku aby mali taku peknu vonu:)
  3. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou,chvílku prehrejeme,ale nevaríme. Pridáme nadrobno pokrájanu cibuľku(alebo možme pridať vajce natvrdo alebo pridáme pažítku).....podávame k zemiačikom:)