Foto: jerica
@jerica kto má rád jemné mäsíčko , nech si upečie jednoducho prepeličky:-)
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
dve balenia prepelice
-
2
umyté , posolené obalujem plátkami oravskej slaninky , môžeme zvoliť podľa toho čo nám chutí
-
3
do každej prepelice som vložila zelené oregano s plátkom masla
-
4
prepelice som poukladala do maslom vymasteného pekáča
-
5
podliala trochou vody
-
6
na prepelice som dala plátky masla a šup do rúry,prikryté pečieme cc.30 až 40;minút,potom odokryjeme a prepelice otočíme na prsnú časť a pečieme prikryté ďalej 30-40 minút,myslím , že nie je problém kontrolovať či je mäsko mäkké , mal by ostať dobrý výpek ktorým polievam naservírovanú prepelicu aj prílohu .
-
7
pred dopečením prepelice potriem medom,med zmiešaný s výpekom
-
8
upečené prepelice dobre prelejem výpekom
-
9
servírujem : listy, čerstvý hlávkový šalát dám na tanier , polejem citrónovou šťavou (cukor a šťava z citróna) , príloha ryža poliata výpekom z prepelíc a samozrejme minipipinku položím na ryžu , mňam:-) Kto má rád kompót , môže si dať k pečeným prepeličkám slivkový , marhuľový kompót ale aj opečené čerstvé ovocie na masle (slivky,hrušky....)
-
10
no a už je po "Kačinej svadbe"
Pěkný recept, nádherné hlavní foto!!! ;-)
@suchy725 , veru si to zle čítal,soľ je aj v surovinách.
@cistinka ,Tánička ,ďakujem za uznanie,potešilo .
@sovka ,to nemyslíš vážne,to je už za mnou,súťažím skôr s časom ako s varechou.@izabella929 ,určite si pochutíš,jemné mäsko na jazyku.@jendousek ,ďakujem za pochvalu.
Ináč vôbec nebolo ich treba predvárať , stačilo čo som ich podliala,pekáč TUPPERWARE to istil:-)
Pozrela som tvoj recept , tiež chutné a zaujímavé s tou plnkou,ovocie tiež zvyknem dávať ,hlavne ked robím pečené a prílohu ryžu,samozrejme k prepeliciam tá pikantná vínovo brusnicová omáčka spestrila tomu chuť .
@marianne aj @turistka , robievam takto s bylinkami aj kuracie stehná , vlastne je to len inšpiratívny recept.Keď robievam pečené kura , nepoužívam žiadne koreniace zmesi .
vynikajúca lahôdka, perfektne si ju pripravila, palec hore (y)
už je v kk a kupujem prepeličky, aby čím skôr boli na stole aj u nás :-)
dakujem za krásny receptík.
@amelie aj tebe ďakujem za milé skonštatovenie, potešilo :-)
@pusta určite keď spravíš , kľudne pridaj , potešenie na mojej strane. Ďakujem za povšimnutie, aj mne veľa dobrých receptov akosi "ušlo"našťastie sú tu aj pätnásť minútovky :-)