Pečené PREPELICE , minipipinky (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica kto má rád jemné mäsíčko , nech si upečie jednoducho prepeličky:-)

8
porcií
15 minút
príprava
30-45/30-45 minút
na 160 °C

Postup

  1. dve balenia prepelice
  2. umyté , posolené obalujem plátkami oravskej slaninky , môžeme zvoliť podľa toho čo nám chutí
  3. do každej prepelice som vložila zelené oregano s plátkom masla
  4. prepelice som poukladala do maslom vymasteného pekáča
  5. podliala trochou vody
  6. na prepelice som dala plátky masla a šup do rúry,prikryté pečieme cc.30 až 40;minút,potom odokryjeme a prepelice otočíme na prsnú časť a pečieme prikryté ďalej 30-40 minút,myslím , že nie je problém kontrolovať či je mäsko mäkké , mal by ostať dobrý výpek ktorým polievam naservírovanú prepelicu aj prílohu .
  7. pred dopečením prepelice potriem medom,med zmiešaný s výpekom
  8. upečené prepelice dobre prelejem výpekom
  9. servírujem : listy, čerstvý hlávkový šalát dám na tanier , polejem citrónovou šťavou (cukor a šťava z citróna) , príloha ryža poliata výpekom z prepelíc a samozrejme minipipinku položím na ryžu , mňam:-) Kto má rád kompót , môže si dať k pečeným prepeličkám slivkový , marhuľový kompót ale aj opečené čerstvé ovocie na masle (slivky,hrušky....)
  10. no a už je po "Kačinej svadbe"