Pečené PREPELICE , minipipinky (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica kto má rád jemné mäsíčko , nech si upečie jednoducho prepeličky:-)
8 porcií |
15 minút príprava |
30-45/30-45 minút na 160 °C |
Postup
- dve balenia prepelice
- umyté , posolené obalujem plátkami oravskej slaninky , môžeme zvoliť podľa toho čo nám chutí
- do každej prepelice som vložila zelené oregano s plátkom masla
- prepelice som poukladala do maslom vymasteného pekáča
- podliala trochou vody
- na prepelice som dala plátky masla a šup do rúry,prikryté pečieme cc.30 až 40;minút,potom odokryjeme a prepelice otočíme na prsnú časť a pečieme prikryté ďalej 30-40 minút,myslím , že nie je problém kontrolovať či je mäsko mäkké , mal by ostať dobrý výpek ktorým polievam naservírovanú prepelicu aj prílohu .
- pred dopečením prepelice potriem medom,med zmiešaný s výpekom
- upečené prepelice dobre prelejem výpekom
- servírujem : listy, čerstvý hlávkový šalát dám na tanier , polejem citrónovou šťavou (cukor a šťava z citróna) , príloha ryža poliata výpekom z prepelíc a samozrejme minipipinku položím na ryžu , mňam:-)
Kto má rád kompót , môže si dať k pečeným prepeličkám slivkový , marhuľový kompót ale aj opečené čerstvé ovocie na masle (slivky,hrušky....)
- no a už je po "Kačinej svadbe"