Foto: anajka
Tento recept je náš vlastný. Mali sme doma prepeličky a tak sme hľadali nejaký dobrý recept. Prečítali sme si ich dosť, ale stále nám Zobraziť celý popisTento recept je náš vlastný. Mali sme doma prepeličky a tak sme hľadali nejaký dobrý recept. Prečítali sme si ich dosť, ale stále nám tam niečo chýbalo a tak sme si povedali, že skúsime niečo sami. A tu je výsledok.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
10 ks |
|
10 plátkov dlhých |
|
plnka: | |
2 ks |
|
10 dkg varené |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 dcl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
omáčka: | |
|
|
|
|
|
|
4-5 pol.lyžice |
|
|
|
-mleté |
|
Postup
-
1
Prepeličky dáme predvariť do slanej vody na 30 min. Vyberieme a dáme vychladnúť na tanier. Plnka: Nakrájanú cibuľu orestujeme do zlata a necháme vychladnúť. Nakrájame si údené mäso na drobné kocky, nakrájané rožky zalejeme mliekom. Do misy dáme - mäso, vytlačené rožky, vajcia, orestovanú cibuľu, petrž. vňať, provensálske bylinky, soľ, korenie a vegetu.
-
2
Rukami si vypracujeme plnku, ktorú podľa potreby môžeme zahustiť strúhankou.
-
3
Vychladnuté prepeličky naplníme plnkou a každú prepeličku obalíme plátkom slaniny. Zvyšnú plnku vytvarujeme a uložíme do pekáča. Prečo na rytiersky spôsob? Na priloženej fotke vidno že perpeličky po obalení do slaniny vyzerajú ako rytieri čestnej légie.
-
4
Prepeličky podlejeme vývarom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C asi 40 min. Potom odstránime alobal, prelejeme výpekom a dáme dopiecť ešte na ďaľších 15 min.
-
5
Príprava omáčky: Na panvicu si dáme vývar, červené suché víno, brusnicový kompót a korenie štyroch farieb a zredukujeme. Na zjemnenie pridáme plátok masla. Omáčku jemne zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v studenej vode a prevaríme. Omáčku po konečnom dochutení prepasírujeme cez sitko. Chuť by mala byť sladkokyslá.
-
6
Podávame s dusenou ryžou, nakrájanou plnkou a broskyňou s brusnicovým kompótom. Celé podlejeme omáčkou a prepeličky prelejeme výpekom. Prajeme dobrú chuť.
Diskusia k receptu