Pečené kuracie stehná

Pečené kuracie stehná (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý, rýchly spôsob prípravy poteší aj najnáročnejších.

3-4
porcie
20 minút
príprava
50-55 minút
na 190 °C

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme pokrájame na diely. Soľ, mleté čierne korenie a korenie na kurča zmiešame spolu. Cesnak očistíme pokrájame nadrobno a pridáme do sypkej koreninovej zmesi.
  2. Do vrecka na pečenie ukladáme diely mäsa, zakaždým posypeme zmesou korenia a vrstvíme na seba. Vrecko uzavrieme potrasieme, aby sa koreninami obalilo všetko mäso.
  3. Naplnené vrecko dáme do zapekacej misy, rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 50-55 minút. Asi 15 minút pred dopečením nožom urobíme zárezy do vrecka, aby mäso bolo chrumkavé.
  4. Podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré, hranolkami. Dobrú chuť.