Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý, rýchly spôsob prípravy poteší aj najnáročnejších.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
50-55 minút na 190 °C |
Postup
- Mäso umyjeme, osušíme pokrájame na diely. Soľ, mleté čierne korenie a korenie na kurča zmiešame spolu. Cesnak očistíme pokrájame nadrobno a pridáme do sypkej koreninovej zmesi.
- Do vrecka na pečenie ukladáme diely mäsa, zakaždým posypeme zmesou korenia a vrstvíme na seba. Vrecko uzavrieme potrasieme, aby sa koreninami obalilo všetko mäso.
- Naplnené vrecko dáme do zapekacej misy, rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 50-55 minút. Asi 15 minút pred dopečením nožom urobíme zárezy do vrecka, aby mäso bolo chrumkavé.
- Podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré, hranolkami. Dobrú chuť.