Pečené kura po portugalsky (fotorecept)

Autor receptu: barborao

Cacciatore znamena polovnicke. Tak sa v originaly vola tento recept, kedze sa tradicne pouziva bazant/ prepelicka alebo ine vtaky. Tradicny juhoeuropsky recept som prvy krat ochutnala na dinner party mojho kamarata portugalca Filipa. Vzdy vybehol do zahradky oskbal rozmarinovy kricek a islo sa piect! Spomenula som si na tento chutny recept, ked mali v obchode cenovo vyhodne kuracie stehienka! A pokusila som sa zinterpetovat tento chutny recept. Nech sa paci: pecene kura cacciatore

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Postup

  1. V pancivi ohrejeme olivivy olej, pridame nakrajanu cibulu a cesnak, oprazime do sklovita. Pridame kuracie stehna, ktore sprudka oprazime z oboch stran. Kuracie stehna vyberieme z panvice a umiestnime do stredne velkeho pekaca spolu s olivami a rozmarinom.
  2. Do panvice v ktorej sa nam ostala prazit cibulka a cesnak pridame paradajky vo vlastnej stave (ja som pouzila druh plum). Za staleho miesania povarime 5 minut.
  3. Paradajkovy omacku prilejeme do pekaca ku kuriatku, vlozime do rury pri teplote 175 stupnov na 30 minut.
  4. Prilohy: uvarime ryzu, a upravime sparglu a fazulkove struciky na pare, vyberieme pekac z rury a mozme servirovat! Dobru chut!