Pečené kura po portugalsky (fotorecept)
Autor receptu: barborao
Cacciatore znamena polovnicke. Tak sa v originaly vola tento recept, kedze sa tradicne
pouziva bazant/ prepelicka alebo ine vtaky. Tradicny juhoeuropsky recept som prvy krat
ochutnala na dinner party mojho kamarata portugalca Filipa. Vzdy vybehol do zahradky
oskbal rozmarinovy kricek a islo sa piect! Spomenula som si na tento chutny recept, ked
mali v obchode cenovo vyhodne kuracie stehienka! A pokusila som sa zinterpetovat
tento chutny recept. Nech sa paci: pecene kura cacciatore
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 175 °C |
Postup
- V pancivi ohrejeme olivivy olej, pridame nakrajanu cibulu a cesnak, oprazime do sklovita. Pridame kuracie stehna, ktore sprudka oprazime z oboch stran. Kuracie stehna vyberieme z panvice a umiestnime do stredne velkeho pekaca spolu s olivami a rozmarinom.
- Do panvice v ktorej sa nam ostala prazit cibulka a cesnak pridame paradajky vo vlastnej stave (ja som pouzila druh plum). Za staleho miesania povarime 5 minut.
- Paradajkovy omacku prilejeme do pekaca ku kuriatku, vlozime do rury pri teplote 175 stupnov na 30 minut.
- Prilohy: uvarime ryzu, a upravime sparglu a fazulkove struciky na pare, vyberieme pekac z rury a mozme servirovat! Dobru chut!