Pečené karbonátky

Autor receptu: sjuz

Chcela som mojim chlapcom pripraviť dobrú večeru:) Síce jednoduchá, ale chutná.

4
porcie
20 minút
príprava
30 cca minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrhané rožky som namočila vo vode. Po chvíli som z rožkov vytlačila prebytočnú vodu, a v mise som ich rukami rozmačkala na kašu. Pridala som mleté mäso, a zmes som riadne rukami premiešala. Ďalej som pridala korenie, vegetu, posekanú vňaťku, nadrobno pokrájanú cibuľu a horčicu. Ja som pridala ešte zmes korenia na bylinkové maslo - túto špeciálne mám veľmi rada - no je ju dostať len na výstavách od českých predajcov v malých stánkoch, ktorí predávajú veľmi chutné zmesi korenín. Vždy si nakúpim slušnú zásobu:) Oni mávajú aj mletú údenú papriku, ktorú sme tu už spomínali. V tejto zmesi je soľ, cesnak, cibuľa, karotka, petržlen, šalvia, pažítka, a čierne korenie. Je bez glutamátu. Všetko som riadne premiešala na homogénnu hmotu.
  2. Z hmoty som rukami tvarovala malé karbonátky, ktoré som ukladala na pomastený plech a to tak, aby boli mastné z oboch strán - teda aj z tej vrchnej.
  3. Plech som šupla do vyhriatej rúry na teplý vzduch - 210 st. C., počas pečenia som ich raz obrátila. Nesmú sa nechať priveľmi upiecť - lebo budú vysušené, a stratia šťavnatosť. Ako prílohu som pripravila zemiaky pokrájané na štvrťky a uvarené na pare.
  4. No a keďže som mala v chladničke ešte ľadový šalát, pripravila som šalátovú misu so chery rajčinami, cibuľou a kukuricou s dresingom z olivového oleja, citrónovej šťavy a dijónskej horčice.
  5. Karbonátky už krásne rozvoniavajú - tak dobrú chuť:)!