Foto: ancicka
Tohto roku sa urodilo neskutočne veľa jabĺk, tak robím z nich čo sa len dá. Kedže sú aj padavky, tak som ich chcela využiť Zobraziť celý popisTohto roku sa urodilo neskutočne veľa jabĺk, tak robím z nich čo sa len dá. Kedže sú aj padavky, tak som ich chcela využiť aspoň časť. Takto pečené sa použijú v zime na čajík a taktiež aj na ovocný koláč, alebo ako plnka do palaciniek.
na 180-200 °C
Postup
-
1
Použila som padané jablká.
-
2
Pripravila som si malé kompóty, jarabiny, egreša, hrušky a taktiež mrazené ríbezle. Môžeme použiť rôznr ovocie.
-
3
Na hlboký plech som nakrájala na kocky očistené jablká.Na to som nakrájala na kolieska citrónu,
-
4
na to som rozložila kompótované ovocie aj so šťavou.
-
5
Na to som rozsýpala štvrť kg cukru, 1čl škorice a pár klinčekov.
-
6
To som zakryla vrstvou jabĺk až po okraj. Porozsýpala zvyšok cukru a škoricu a dala do rúry na 200°C piecť. Asi po 20 min. som jablká poprevracala a nechala som ich dopiecť. Pečú sa približne 50 - 60 min.
-
7
Takto upečené a horúce naplním do fliaš, ale kôrku s citróna vyhodím.
-
8
Fľaše pozatváram a otočím hore dnom.
-
9
Fľaše zakryjem a takto ich nechám do druhého dňa, kým nevychladnú. V tom teple sa viečka prilepia.
. Najviac nám chutí len tak s bielym jogurtom. Môžem len doporučiť.
@to kompotové ovocie je dobré,pri pečení sa nerozpadne a ja som dala aj mrazené.
dobré by bolo,ja som tiež lupala.