Pečené fánky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Skúste aj takéto nevysmažané. Sú podľa môjho manžela ešte lepšie ako vysmažané, lebo sú jemne chrumkavé. Na druhý deň ked sa zvýšia, sú ešte lepšie.
10 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravím si suroviny.
- V miske si zhnetiem cesto.
- Cesto vyložím na jemne pomúčenu dosku a prepracujem na hladko. Cesto potom zabalím do mikroténu a odložím aspoň na 12 hodin do chladu.
- Kryštalový cukor zmiešam na tanieri spolu,
- cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkám asi na 1/2 cm. Pokrájam na kocky a stred narežem. Jemne vrch cesta potriem vodou,
- a každý kúsok obalím v cukre.
- Uložím na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečiem do zlatista.
- Nechajte si chutnať!