Pečené fánky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Skúste aj takéto nevysmažané. Sú podľa môjho manžela ešte lepšie ako vysmažané, lebo sú jemne chrumkavé. Na druhý deň ked sa zvýšia, sú ešte lepšie.

10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si suroviny.
  2. V miske si zhnetiem cesto.
  3. Cesto vyložím na jemne pomúčenu dosku a prepracujem na hladko. Cesto potom zabalím do mikroténu a odložím aspoň na 12 hodin do chladu.
  4. Kryštalový cukor zmiešam na tanieri spolu,
  5. cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkám asi na 1/2 cm. Pokrájam na kocky a stred narežem. Jemne vrch cesta potriem vodou,
  6. a každý kúsok obalím v cukre.
  7. Uložím na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečiem do zlatista.
  8. Nechajte si chutnať!