Foto: mracik9
Keď som ich prvý krát vyskúšala,chutili všetkým,tak som sa rozhodla dať to sem,aby som nemusela vypisovať recepty.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto na fánky si pripravíme deň vopred. 40 dkg hl. múka, 1 Hera /môže byť aj maslo /, 1 kyslá smotana 250 ml, 1 vajíčko, štipka soli,zabalíme do fólie a odložíme na chladné miesto.Ja som to dala do chladničky a robila som to aj o tri dni neskôr,na ich kvalite im to neubralo. Na druhý deň vyvalkáme na tenúčko.Koliečkom nakrájame na štvorce,alebo iné tvary,ja som urobila aj srdiečka.
-
2
V strede nakrojíme. Obalíme v cukre s vanilkovým cukrom. Poukladáme na papier a pečieme. Ja som ich piekla na 200 asi 10 minút. Sú lepšie ako vyprážané. Dúfam že vám budú chutiť.
...veď sa fašiang kráti...
Ja osobne by som do cesta pridala aj čl kypr. prasku. Ale funkciu PDP asi splna kysla smotana. :-)
Vyskusam podla Teba, dakujem za odpoved. :-)
Dnes sme ich piekli, srdiečka aj štvorčeky -(ja a moje pomocníčky, čo majú chrípkové prázdniny), aj vyskúšali, sú perfektné!
poprosím - robila si ich s tým maslom..??aká skúsenosť..??možno by som na plech z polovičnej dávky urobila..ked je to fašiangové obdobie...:-)
vopred vdaka
Recept z ktorého som robila fánky, dajte si do vyhľadávača božie milosti, lebo ked pridám linku , koment mi admin zruší, vraj reklamný !! nepochopím ked je tu pridaných "kopec liniek" a tie su reklamnejšie ako samá celá stránka.
pridám vysmažené : foto :
@jerica neviem, ine som neskusala, iba som jedla na navsteve, asi najlepsie vyskusat oboje a porovnat