Pečené buchty
Pečené buchty
Autor receptu: heleninka88
Výborný recept, v ktorom môžete namiesto
klasických surovín použiť aj tie vegánske.* Keďže ja mám intoleranciu na mlieko a aj laktózu, tak som skúsila
upiecť tieto buchty aj s mojou
alternatívou a výborné. Ale sem
pridám klasický recept.
75 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások zmiešaním vlažného mlieka, trošky cukru a droždia. Necháme chvíľku kvások pracovať a medzitým si pripravíme ostatné suroviny do väčšej misky. Všetky suroviny zmiešame spolu aj s kváskom a poriadne vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od stien. Ak sa nám zdá cesto redšie, môžeme pridať viacej múky. Cesto necháme kysnúť cca hodinku alebo do zdvojnásobenia objemu.
- Keď je cesto vykysnuté, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrubšie, nie príliš natenko. Nakrájame na väčšie štvorce (7x7 cm) a plníme lekvárom alebo Nutellou.
- Buchty lepíme tak, že každý roh štvorca spojíme s protiľahlým rohom, poriadne zlepíme (vznikne nám guľka) a položíme na vymastený plech jednu buchtu vedľa druhej. Keď uložíme poslednú buchtu na plech, necháme ich ešte trocha podkysnúť cca 15 minút. Pred pečením potrieme buchty troškou roztopeného masla.
- Buchty dáme piecť na 200 °C cca 35 minút v teplovzdušnej rúre, ale môže byť aj menej, záleží od rúry.
Po upečení buchty hneď potrieme horúcim sladkým mliekom.
Poprášime práškovým cukrom a buchty sú hotové. Dobrú chuť ?