Pečené buchty

Pečené buchty

Autor receptu: heleninka88

Výborný recept, v ktorom môžete namiesto klasických surovín použiť aj tie vegánske.* Keďže ja mám intoleranciu na mlieko a aj laktózu, tak som skúsila upiecť tieto buchty aj s mojou alternatívou a výborné. Ale sem pridám klasický recept.

75 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások zmiešaním vlažného mlieka, trošky cukru a droždia. Necháme chvíľku kvások pracovať a medzitým si pripravíme ostatné suroviny do väčšej misky. Všetky suroviny zmiešame spolu aj s kváskom a poriadne vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od stien. Ak sa nám zdá cesto redšie, môžeme pridať viacej múky. Cesto necháme kysnúť cca hodinku alebo do zdvojnásobenia objemu.
  2. Keď je cesto vykysnuté, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrubšie, nie príliš natenko. Nakrájame na väčšie štvorce (7x7 cm) a plníme lekvárom alebo Nutellou.
  3. Buchty lepíme tak, že každý roh štvorca spojíme s protiľahlým rohom, poriadne zlepíme (vznikne nám guľka) a položíme na vymastený plech jednu buchtu vedľa druhej. Keď uložíme poslednú buchtu na plech, necháme ich ešte trocha podkysnúť cca 15 minút. Pred pečením potrieme buchty troškou roztopeného masla.
  4. Buchty dáme piecť na 200 °C cca 35 minút v teplovzdušnej rúre, ale môže byť aj menej, záleží od rúry. Po upečení buchty hneď potrieme horúcim sladkým mliekom. Poprášime práškovým cukrom a buchty sú hotové. Dobrú chuť ?