Pečené buchty
Autor receptu: redakcia
Postup- Z vlažného mlieka, trošky
cukru a droždia urobíme
kvások, ktorý necháme
podkysnúť.
- Múku preosejeme,
rozmiešame v nej
štipku soli, prilejeme kvások,
pridáme vajíčka, trochu
cukru a masť a vypracujeme
vláčne cesto. Dobré
je vtedy, keď sa odliepa
od misy a robia sa na ňom
bubliny.
- Hotové ho posypeme
múkou, prikryjeme
a necháme na teplom
mieste vykysnúť. Asi po 45
minútach cesto vyklopíme
na dosku, rozvaľkáme ho
na 1,5 cm hrubý plát, ktorý
rozrežeme na štvorce.
- Jednotlivé
štvorce plníme slivkovým
lekvárom, formujeme
buchtičky, ktoré uložíme
na vymastený plech –
každú osobitne.
- Necháme
podkysnúť asi 10 minút,
potrieme masťou a pečieme
dozlatista. Upečené buchty
pred podávaním obaríme
vo vriacej vode, vyberieme,
polejeme rozpusteným
maslom, medom,
posypeme orechmi alebo
makom s cukrom.
|