Pečené buchty (fotorecept)
Autor receptu: diabambulka
Každý máme ten svoj vyskúšaný a obĺúbený recept aj na buchty a ja sa s vami chcem podeliť o ten svoj vyskúšaný a osvedčený. Stará dobrá klasika :-)))
Postup
- Do vlažného mlieka si pridáme cukor a droždie ( takto si pripravíme kvások )
Múku pomiešame so štipkou soli, pridáme vajce, olej, nastrúhanú citrónovú kôru, 2PL rumu, 1/2 balíčka vanilkového cukru
- a pripravený kvások.
- Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme obrúskom a necháme nakysnúť.
- Takto nám to krásne nakyslo...
- Pripravíme si tvarohovú plnku :
V miske zmiešame tvaroh, žĺtok, citrónovú kôru, hrozienka, cukor a troška pudingového prášku ( bude dobre držať a chutiť a voňať troška vanilkovo).
- Nakysnuté cesto dáme na pracovnú dosku a nakrájame na menšie kúsky, ktoré budeme plniť lekvárom , alebo tvarohovou plnkou.
- Ukladáme ich na vymastený plech. Natrieme olejom z každej strany, aby sa po upečení ľahko oddelili od seba. Pred pečením necháme nakysnúť. Pečieme ich do zlatohneda približne 30 minút pri 170 °C až kým sa neoddeľujú od bokov nádoby, v ktorej sa piekli :-)