Pečené bryndzové jednohubky
Foto: delight
Chuťovo skvelá a rýchla bryndzová pochúťka.
Postup
-
1
Vypracujeme si tuhé cesto zmiešaním hladkej múky s maslom, bryndzou a soľou.
- 2
Cesto odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
- 3
Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm a vykrajujeme napríklad kolieska.
- 4
Kolieska preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a posypeme napríklad sezamom, ľanovými semiačkami, rascou, orechami, ...
- 5
Dáme piecť na 180 stupňov. Keď okraje začnú pekne zlatnúť, vyberieme z rúry. Dobrú chuť, priatelia!
Tiež slané chuťovky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu