Slané chuťovky
Slané chuťovky

Pečené bryndzové jednohubky

delight - fotkadelight, 15. januára 2018
Pečené bryndzové jednohubky
Foto: delight

Chuťovo skvelá a rýchla bryndzová pochúťka.

Suroviny

Cesto:
300 g
200 g
250 g
1 ČL
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vypracujeme si tuhé cesto zmiešaním hladkej múky s maslom, bryndzou a soľou.

  2. 2

    Cesto odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

  3. 3

    Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm a vykrajujeme napríklad kolieska.

  4. 4

    Kolieska preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a posypeme napríklad sezamom, ľanovými semiačkami, rascou, orechami, ...

  5. 5

    Dáme piecť na 180 stupňov. Keď okraje začnú pekne zlatnúť, vyberieme z rúry. Dobrú chuť, priatelia!

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
@Haji (15.1.2018 18:17) ďakujem ! sú naozaj výborné, odporúčam vyskúšať (ale pozor, silno návykové :D). A na obrázku nie je klobása ale údené mäso. Klobásu treba dávať menej vysušenú- pečením sa ešte dosuší...


Pridaj komentár k receptu: