Pečené bravčové pliecko na rozmaríne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Bravčové pliecko s chuťou rozmarínu pečené v celosti na panvici.
4 porcie |
12 minút príprava |
65 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové pliecko som umyla osušila.Na panvicu som dala nakrájanú slaninu na kocky, cibuľu, keď pustila tuk, pridala som pliecko a opiekla zo všetkých strán.
- mäso som osolila, okorenila, posypala rascou a červenou mletou paprikou.
- Pridala som horčicu a kečup.
- Vetvičky rozmarínu.
- Pridala som víno.
- Prikryla pokrievkou a nechala pomaly piecť.Už som viac krát nepodlievala.
- Po 50 min. pečenia som mäso odkryla, polievala som ho šťavou a ešte 15 min. nechala odparovať. Stále som ho polievala výpekom.
- Upečené mäso som vyložila na dosku a nechala 15 min. odpočívať.
- Nakrájala som ho na plátky. Kým sa mäso pieklo uvarila som prílohu varené zemiaky s rascou.
- Prajem vám dobrú chuť.