Pečená tekvica Hokaidó (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Ešte stále mám tekvičky a nejem ich. Dnes som si upiekla jednu.
1-2 porcia |
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Cesnak roztlačíme a zmiešame s olejom. Časťou tejto zmesi vymažeme menšiu zapekaciu misu. Ostatnú zmes si necháme na tekvicu.
- Do misy dáme nakrájanú tekvicu na podkovičky. Poprášíme červenou štipľavou paprikou, osolíme, pokvapkáme sojovou omáčkou, možeme pridať aj provensálske korenie a pokvapkáme ostatným olejom s cenakom.
- Zapekaciu misu prikryjeme a dáme piecť do rúry na 200 stupňov, asi 20 minút.
- V priebehu pečenia premiešame a dopečieme.
- Servírujeme najlepšie teplé, s bagetkami, pečivom,alebo chlebom,pokvapkaným olivovym olejom.