Pečená tekvica
Pečená tekvica

Pečená špagetová tekvica vhodná na plnenie

mdlenka - bez fotkymdlenka, včera 17:14

Už neviem, kde som tento návod našla, ale zaujal ma a odvtedy ho používam.

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks



Postup

  1. 1

    Tekvicu rozrežem na dve polovičky – dávam pozor na jej tvar, aby polovičky pekne stáli.

  2. 2

    Vyberiem jadierka (po vyvarení v slanej vode sa dajú ďalej spracovať, napr. opražiť...) a vývar sa hodí do polievky.

  3. 3

    Polovice tekvice posolím.

  4. 4

    Do rúry vyhriatej na cca 180 °C dám piecť na cca 30 minút – kým sa tekvicové "špagety" nezačnú oddeťovať.

  5. 5

    Po upečení naplním ragú alebo inou plnkou, ktorú mám práve po ruke, šupka poslúži ako miska.

Diskusia k receptu