Pečená špagetová tekvica vhodná na plnenie
Už neviem, kde som tento návod našla, ale zaujal ma a odvtedy ho používam.
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Tekvicu rozrežem na dve polovičky – dávam pozor na jej tvar, aby polovičky pekne stáli.
- 2
Vyberiem jadierka (po vyvarení v slanej vode sa dajú ďalej spracovať, napr. opražiť...) a vývar sa hodí do polievky.
- 3
Polovice tekvice posolím.
- 4
Do rúry vyhriatej na cca 180 °C dám piecť na cca 30 minút – kým sa tekvicové "špagety" nezačnú oddeťovať.
- 5
Po upečení naplním ragú alebo inou plnkou, ktorú mám práve po ruke, šupka poslúži ako miska.
Tiež pečená tekvica:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu