Pečená plnená bravčová sviečková a opekané zemiaky

izabella929 - fotkaizabella929, 5. februára 2012

Počas domácej zakáľačky zvykneme si sviečkovú naplniť klobásovým mäsom.Je chuťovo vynikajúca a preto som ju dnes upiekla a pridala sem na Varechu..

4
porcie
120 minút
príprava
60 +20 minút
na 200 °C

Suroviny

902 g
8 ks
2 strúčiky
štipka




Postup

  1. 1

    Bravčovú sviečkovú som už nijak neupravovala, pretože toto za mňa urobil náš mäsiar..do sviečkovej urobil nožom otvor a naplnil klobásovým mäsom.Ja som ju iba osolila,posypala troškou rasce a posypala na drobno pokrájaným cesnakom, podliala 2 dc vodou.Trúbu som rozohriala na 200 st. a piekla som ju 60 min. Pokial sa sviečková piekla, ošúpala som si zemiaky, pokrájala na mesiačiky a uvarila v osolenej vode. Ked sa zemiaky uvarila, zliala som vodu. Na panvici som rozohriala bravčovú masť, nakrájala som do nej na väčšie kúsky cesnak a uvarené zemiaky som opekala zo všetkých strán...

  2. 2

    Plnená bravčová sviečková pripravená na pečenie..

    Pečená plnená bravčová sviečková a opekané zemiaky - obrázok 2
  3. 3

    Upečenú sviečkovú som pokrájala na plátky, uložila spolu s opekanými zemiakmi na misu a ako prílohu som podávala zaváranú papriku plnenú kapustou...

Diskusia k receptu

ola111
Takto plnenú sviečkovú som jedla iba raz,ale bola výborná a tá plnená
paprika je k nej na jednotku...
evanaaa
Chystala som sa urobiť panenku podobne, ale do otvoru som chcela natlačiť klobásku, takú tenkú pikantnú alebo údené párky, no vždy som spravila niečo iné, ale teraz sa na to dám, ak najbližšie natrafím na akciu a br. panenku si kúpim. Dobré je piecť zakryté a potom odkryť, nech sa dopečie.
izabella929
@evanaaa , je to výborné papkanie:-) ja som nezakryla, lebo bola pušika mladá a mala iba120kg...jemné mäsko, čerstvé..takže sa rýchle aj upieklo aj chrumkavé bolo..a chuť, no fajnotka.-)
garanco
U svokrovcov- pred mnohými rokmi - robieval mäsiar tak isto, a pred pečením obalil "zajačika" - tak to volali "čepcom" ( tá blana, ktorou sú obalené črevá a musí sa pozorne odobrať ešte pred delením mäsa). Upečená panenka mala potom takú peknú čipkovú mozaiku na povrchu. Je to naozaj pochúťka!
izabella929
@garanco aj u nás sa to tak volá,,zajačik,,, a tú tukovú blanu tiež mám odloženú..chystám sa obaliť v nej mäsko...robievame aj to, že zabalíme zajaca do nej...díky ti za komentár, ktorý ma zaujal.-))
dajda
Tak toto poznám,aj u nás sa tomu hovorí plnený zajac a obalený " v čepcovej sietke:-)))) " a máličko priudený mňam.