Pečená krkovička s českou kapustou a kysnutou knedľou (fotorecept)

Autor receptu: mariana33

V našej rodine veľmi obľúbené jedlo. Nenáročné na prípravu. Ideál na nedeľné prežieranie sa:o)

140 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Postup

  1. Krkovičku si nakrájeme na hrubšie rezne, osolíme, dáme do pekáča, posypeme nakrájanou cibuľou, cesnakom, posypeme rascou a podlejeme vodou. Pekáč zakryjeme a dáme piecť do rúry na 2OOstupňou cca 1 a pol.hod. Krkovičku môžme piecť aj v celku.
  2. Cibuľu si nakrájame na hrubšie, opražíme ju na masti, pridáme prepláchnutú kapustu. Chvíľku popražíme.
  3. Zalejeme vodou, osolíme. Pridáme cukor. Dusíme a podlievame vodou do mäkka. Trvá to cca hodinku, záleží od kapusty.
  4. Keď je kapusta mäkká, pridáme do nej postrúhane zemiaky. Zemiaky nám kapustu zahustia. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme cukrom. Kapusta musí byť sladká s náznakom kyslosti.
  5. Na záver môžme do kapusty vliať výpek z mäsa. Podávame s kysnutou knedľou.