Pečená bravčová krkovička

Pečená krkovička (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, však? Mnoho ľudí ale bravčové má rado, tak vyskúšajte.

4
porcie
10 (+ marinovanie) minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Krkovičku vložíme do pekáča.
  2. Všetky prísady na marinádu premiešame a krkovičku ňou dobre potrieme. Zakryjeme a dáme na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) marinovať do chladničky. Soľ pridávame opatrne, grilovacie korenie je slané.
  3. Namarinovanú krkovičku pred pečením podlejeme cca 1,5 dl vody a opäť zakryjeme.
  4. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia dvakrát prelejeme mäso výpekom. Ak je náhodou výpeku málo, prilejeme trocha vriacej vody.
  5. Podávame s akýmikoľvek zemiakmi alebo ryžou.