Pečená bravčová krkovička
Pečená krkovička (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, však? Mnoho ľudí ale bravčové má rado, tak vyskúšajte.
4 porcie |
10 (+ marinovanie) minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Krkovičku vložíme do pekáča.
- Všetky prísady na marinádu premiešame a krkovičku ňou dobre potrieme. Zakryjeme a dáme na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) marinovať do chladničky. Soľ pridávame opatrne, grilovacie korenie je slané.
- Namarinovanú krkovičku pred pečením podlejeme cca 1,5 dl vody a opäť zakryjeme.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia dvakrát prelejeme mäso výpekom. Ak je náhodou výpeku málo, prilejeme trocha vriacej vody.
- Podávame s akýmikoľvek zemiakmi alebo ryžou.