Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 29. októbra 2015

Inšpirácia na blogu golubkakitchen, úpravy vlastné, výsledok uspokojivý pre nemäsožravú časť ľudstva :)

15 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

3 ks čerstvá
3 ks
1 ks sladký
1 PL (alebo iný)
1-2 vetvičky
Na omáčku:
1 PL (alebo iný)
1 tobolka
podľa chuti
1/2 ČL
3 dl
100 g
1/2 ks na šťavu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme a nakrájame približne na rovnaké kúsky, hranolčeky, či čo sa Vám páči, polejeme roztopeným kokosovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a upečieme v rúre zohriatej na 230 stupňov asi 30 minút, to posúdite podľa vlastnej rúry a vzhľadu zeleniny.

    Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kardamon vylupneme z tobolky, pridáme chilli a podrvíme, zázvor nastrúhame a zohrejeme na panvici olej a rozvoniame na ňom koreniny, pridáme upečenú zeleninu, trochu pomiešame, ale nie veľmi vášnivo, aby sme ju nepopučili. Prilejeme kokosové mlieko, prevaríme a prihodíme špenát, krátko povaríme, aby zvädol a odstavíme.

    Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vytlačíme šťavu z polovice citrónu a omáčku jemne okyslíme. Ako prílohu som robila červenú quinou, dobre ju prepláchneme vriacou vodou, aby stratila horkosť, zalejeme raz takým množstvom vody, trošku osolíme a 15 minút varime. Všetko!

    Pečená koreňová zelenina v omáčke s kokosového mlieka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu