Foto: peter9766
Kúpil som kačicu a pohľadal som na nete recepty. Našiel som a jeden je neskutočný. Knedľu a kapustu urobila moja manželka. Knedľa je robená Zobraziť celý popisKúpil som kačicu a pohľadal som na nete recepty. Našiel som a jeden je neskutočný. Knedľu a kapustu urobila moja manželka. Knedľa je robená na pare. Kapusta sa pripravuje klasicky (cibuľka, karamel, rasca, ocot).
na 125 °C
Postup
-
1
Kačicu dobre umyjeme a vyčistíme. Narežeme kožu všade kde je viac tuku. Nasolíme deň vopred. Na soli nešetríme a pozatierame soľ rukou všade. Na druhý deň kačicu trochu opláchneme vodou od soli. Posypeme rascou. Celé jabĺčka vsunieme do vnútra kačice. Kačicu umiestnime do pekáča (ja som použili kovový), bez masti, prsiami hore. Vložíme ho do rúry a pečieme 4,5 hodiny pri 125 °C. Rúru ani pekáč počas pečenia neotvárame! Po tomto čase skúsime vidličkou, či je mäsko mäkké. Koža môže byť ešte svetlá, ale mäsko by už malo byť hotové. Odlejeme z pekáča prebytočný tuk. Otočíme kačicu prsiami dole a potrieme ju prichystaným medom rozpusteným v teplom výpeku. Zvýšime teplotu na 200 °C a pečieme v odkrytom pekáči 15 minút. Potom kačicu opäť v pekáči pretočíme, natrieme medovou vodou a pečieme na rovnakej teplote ešte 15 minút, pokým nemá koža zlatohnedú farbu.
keď chceš pozri sa na moju kačku,určite je tvojej rodina:-))
varecha.pravda.sk/recepty/pecena-kacica-ako-ju-pripravuje...
Dostal k narodeninam aj s najkomplikovanejsou tortou aku som kedy piekla. Robila som to a doteraz robievam s loksami a k tomu cervena kapusta s vinkom podlievana a karamelizovana.
Vrelo odporucam vsetkym.
Co sa toho pecenia tyka: potvrdzujem. kolko kil, tolko hodin plus pol hodinka a najprv tych 150 stupnov, na zchrumkavenie 180-200.
Zajtra sa ide na vec :)