Pečená kačica na mandarinkách (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Kačica sa nám zvýšila z vianočných nákupov a tak prišla na rad až teraz. Preto že som ju chcela urobiť ináč, zvolila som tento recept, na mandarinkách. Je veľmi chutná a iná chuťou,ako len opečená. Prílohy sú tie isté ako pri pečenej kačici. Preto uvádzam len spracovanie kačice.

20 minút
príprava
110 minút
na 180-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Umytú a osušenú kačicu,prerežem na polovicu.Posolím,pokmínujem a odložím do druhého dňa v chlade.Na druhý deň soľ zmyjem aj kmín.Na novo ju čerstvo posolím aj pokmínujem.Uložím na pekáč,kde som rozpustila bravčovú masť.Na vrch položím pokrájanú na väčšie kúsky cibuľu.Podlejem deci horúcim kačacím vývarom,alebo len horúcou vodou.Totiž v tom čase z drobkov a zostatkov varím polievku.
  2. Kačicu najprv prikrytu dusím a potom vypekám.Pred ukončením ju polejem mandarinkovou zmesou,a dám zapiecť.
  3. Medzi tým si pripravím z kr.cukru,medu,karamel.Zalejem kompótovou šťavou z mandariniek a pridám worčerstrovú omáčku.Tiež do hladkej zmesi nasypem mandarinky.Po zredukovaní šťavy,pridám maslo.Už nevarím,len ho v horúcom nechám roztopiť.
  4. Touto zmesou polejem kačacie polovice a dám ešte na 10 minút zapiecť.
  5. Naservírovaný kúsok.
  6. Podávam knedľu a červenú dusenú kapustu,plnku.No veľmi sa k nej hodia opečené zemiaky.
  7. Varila som aj kačaciu polievočku,takže kačicu som tento raz polievala vývarom.
  8. Prikladám aj bonus,ako dobrú radu.Neodhadzujte z mliečných a džúsových krabičiek uzávery.Ja ich odlepím a používam na uzatváranie mikroténových vreciek do chladničky.Tento raz je to očistená zelenina do mrazničky.Je to za darmo a službu urobí výbornú.