Pečená cuketa s klobáskou

Autor receptu: evelin24

Výborné jedlo ak máte chuť na niečo chutné a zdravé ;)

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Panvicu rozohrejeme s olivovým olejom. Upražíme si grilovacie alebo iné klobásky nakrájané na kolieska. Pridáme k nim čierne korenie a saturejku. Ak sú trochu pripečené a chrumkavé vysypeme ich na plech, ktorý nie je ničím potretý lebo samotné klobásky pustili šťavu, aj olej.
  2. Do rovnakej panvičky, ktorú sme neopláchli pridáme zase trochu olivového oleja a očistenú a na kocky pokrájanú cuketu. Chvíľu ju osmahneme a prilejeme asi pohár vody. Dusíme ju asi 10min a pridáme šampiňóny z konzervy bez šťavy. Paradajky zalejeme horúcou vodou a chvíľu počkáme. Sparia sa a môžeme ich krásne ošúpať. Takto zabavené šupky ich nakrájame a zmiešame s majoránkou. Potom ich tiež pridáme k cukete. Celú zmes osolíme, okoreníme a dusíme až kým cuketa nebude mäkká.
  3. Zeleninu pridáme ku klobáskam na plech. Snažíme sa rovnomerne rozdeliť suroviny, aby bolo všade všetkého rovnako. Posypeme nastrúhaným kozím a normálnym syrom. Pečieme v rúre, kým syr navrchu nebude zlatistý. Uvarené zemiaky ošúpeme a trochu ich nožom rozkrájame. Na panvičke si roztopíme maslo alebo olej, pridáme nakrájanú cibuľu. Opečieme do sklovita a pridáme nasekané kusy zemiakov. Zľahka premiešame až vzniknú tzv. "šťouchané brambory".
  4. Takto pripravené ich naložíme na tanier spolu s kúskom pečenej zeleninky. Naozaj výborné a zdravé! ;-)