Pečeň na cibuľke so šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: taponapo

Takéto raňajky mi robieval môj oco skoro každú sobotu. Rýchle, jednoduché a chutné.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuraciu pečienku (môže byť aj husacia) riadne umyjeme, nakrájame na drobno a dáme do sitka, nech sa trochu osuší. Zatiaľ si očistíme dve cibule, ktoré nakrájame na drobno a šampióny si nakrájame na hrubšie plátky.
  2. Na panvici si rozpustíme bravčovú masť a opražíme na nej cibuľu.
  3. Keď nám cibuľa zmäkne, pridáme pečienku a za stáleho miešania pražíme cca. 5 minút. Ak ste si pečienku nakrájali na väčšie kúsky, tak môžete kľudne aj dlhšie.
  4. Ako posledné pridáme šampióny, ktoré pražíme cca. 5 minút.
  5. Na záver ešte celú zmes ochutíme soľou, čiernym mletým korením a červenou mletou paprikou. Miešame a nechápe pražiť ešte asi minútu.
  6. Podávame s čerstvým chlebom alebo s rožkami, pričom pečivo si môžeme namáčať do masti.