Snehový dezert
Pavlovky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Niečo pre tých, ktorí majú radi
snehové zákusky.* Obľúbený zákusok v
cukrárňach, ktorému ovocie a
mascarpone dodáva príjemnú
sviežu chuť.
16 ks porcií |
50 minút príprava |
105 minút na 110 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Bielky vyšľaháme do polotuha.
- Keď začne sneh tuhnúť, po častiach vmiešame kryštálový cukor.
- Následne pridáme Zlatý klas, ocot a šľaháme na úplne tuhý sneh tak, aby sa na šľahacej metličke tvorila "špička". Plech vyložíme papierom na pečenie.
- Vyšľahaný sneh dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Na plech nanášame kolieska s mierne vyvýšenými okrajmi. Po vložení do rúry stiahneme teplotu na 110 stupňov. Sušíme asi 1 a 3/4 hodiny.
- Počas celého pečenia rúru neotvárame. Po upečení necháme snehové korpusy v rúre vychladnúť.
- Suroviny na plnku + ovocie.
- Smotanu, jahodovú plnku v prášku (nemusí byť) vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone a došľaháme.
- Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme do stredu vychladnutých snehových korpusov. Ozdobíme ovocím. Krém a ovocie nanášame najlepšie tesne pred podávaním, aby boli pavlovky chrumkavé. Dobrú chuť.