Snehový dezert

Pavlovky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Niečo pre tých, ktorí majú radi snehové zákusky.* Obľúbený zákusok v cukrárňach, ktorému ovocie a mascarpone dodáva príjemnú sviežu chuť.

16 ks
porcií
50 minút
príprava
105 minút
na 110 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Bielky vyšľaháme do polotuha.
  2. Keď začne sneh tuhnúť, po častiach vmiešame kryštálový cukor.
  3. Následne pridáme Zlatý klas, ocot a šľaháme na úplne tuhý sneh tak, aby sa na šľahacej metličke tvorila "špička". Plech vyložíme papierom na pečenie.
  4. Vyšľahaný sneh dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Na plech nanášame kolieska s mierne vyvýšenými okrajmi. Po vložení do rúry stiahneme teplotu na 110 stupňov. Sušíme asi 1 a 3/4 hodiny.
  5. Počas celého pečenia rúru neotvárame. Po upečení necháme snehové korpusy v rúre vychladnúť.
  6. Suroviny na plnku + ovocie.
  7. Smotanu, jahodovú plnku v prášku (nemusí byť) vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone a došľaháme.
  8. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme do stredu vychladnutých snehových korpusov. Ozdobíme ovocím. Krém a ovocie nanášame najlepšie tesne pred podávaním, aby boli pavlovky chrumkavé. Dobrú chuť.