Pavlova s čoko-mätovou príchuťou fotorecept

adkas - fotkaadkas, 23. septembra 2012
Pavlova s čoko-mätovou príchuťou (fotorecept)
Foto: adkas

Vzdy som mala pred tortou Pavlova velky respekt. No odkedy som upiekla Pavlovu s uzasnou plnkou, tak sa mi jej upecenie nezda take Zobraziť celý popis Vzdy som mala pred tortou Pavlova velky respekt. No odkedy som upiekla Pavlovu s uzasnou plnkou, tak sa mi jej upecenie nezda take komplikovane. Dokonca mozem konstatovat, ze to vobec nie je ziadna velka veda:). Ide len o to, aby ste bielka dobre naslahali a potom sa vam pri peceni rozhodne neroztecie na plechu. Pecieme pri nizkej teplote , lepsie povedane susime. Ak dodrzite tieto dva zakladne pravvidla, urcite budete s vysledkom spokojni. Dnes je na programe v coko-matovej chuti.

12
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 120 °C

Suroviny

4 ks
240 g
stipka
2 KL (preosiaty)
1 KL
250 g (min. 75 % kakaa)
300 ml
1-2 PL
na ozdobu:
 zrniečka




Postup

  1. 1

    Pripravime si plech na pecenie. Na papier na pecenie ( na opacnu stranu ) obkreslime kruh o priemere 22 cm. Papier polozime na plech

    Pavlova s čoko-mätovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielka slahame so stipkou soli. Ked zacnu beliet, pridame po lyziciach krystalovy cukor a slahame kym su bielka pekne leskle,biele a metlicky zanechavaju stopy. Potom zaslahame preosiaty Solamyl a matovy extrakt. 1/3 z bielkov odoberieme do cukrarenskeho vrecka a do zbytku bielkov opatrne zamiesame 70 g nadrobno posekanej cokolady (moze byt aj postruhana na velkych ockach). Na predkresleny kruh nanesieme cokoladovu penu a okolo cukrarenskym vreckom urobime pusinky.

    Pavlova s čoko-mätovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    1/3 z bielkov odoberieme do cukrarenskeho vrecka a do zbytku bielkov opatrne zamiesame 70 g nadrobno posekanej cokolady (moze byt aj postruhana na velkych ockach). Na predkresleny kruh nanesieme cokoladovu penu a okolo cukrarenskym vreckom urobime pusinky.

    Pavlova s čoko-mätovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ruru predhrejeme na 120 stupnov C a susime tortu minimalne 50 minut alebo aj hodinu. Ruru vypneme a tortu nechame v rure vychladnut. Dvierka mierne pootvorime.

    Pavlova s čoko-mätovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom roztopime nad parou zbytok cokolady . Ak je cokolada velmi husta, mozete pridat kusok cery ( asi vo velkosti vlasskeho orecha). Pokvapkame korpus aj pusinky cokoladou a nechame ju stuhnut. Mozete vlozit do chladnicky, skor stuhne.

    Pavlova s čoko-mätovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitym vyslahame slahackovu smotanu. Pred koncom pridame preosiaty praskovy cukor. Slahackou potrieme korpus a navrch poukladame snehove pusinky. Dozdobime zrnieckami granatoveho jablcka a matovymi listkami.

    Pavlova s čoko-mätovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    v reze

    Pavlova s čoko-mätovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    celkovy pohlad

    Pavlova s čoko-mätovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    dobru chut!

    Pavlova s čoko-mätovou príchuťou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

jerica
zíram , krása , no čo už , len sa nechať pozvať:-)
soncya
Ukážková prezentácia! Profi! Páči sa mi a veľmi.
mamatata2
Bielka šľaháme nad parou alebo len tak ? Je prekrásna, no čo už , ak nás nikto nepozve, tak skúsime podľa Teba.
medulienka122
No adkas,že vraj "nie je žiadna veda...!" ešte len teraz mám z nej skutočný rešpekt. Ale vážne - je krásna!
babav
Krasna torta,ukazkovy recept......
sovka62
Aj ja som mala rešpekt a napriek tvojmu perfektnému receptu mám aj naďalej. Mne sa nikdy nepodarili ani len tie pusinky, asi nemám dosť trpezlivosti, prípadne robím nejakú zásadnú chybu. Ale pozvať by som sa dala, snehové pečivo milujem.
medovnicek
vyzerá naprosto dokonale a tá chuť musí byť neprekonateľná, pridávaš samé dobroty
adkas
@mamatata2 bielka sa neslahaju nad parou a rada by som ta pozvala, ale co ta dialka ? :)))
adkas
velmi pekne vam dakujem za vase mile komentariky....verte mi, ze to naozaj nie je nic tazke, len sa treba odhodlat...mile dievcence najradsej by som vas vsetky pozvala na dobru kavicku a trebars aj tuto Pavlovu, ale zial nejde to:(...posielam vam aspon velke priatelske objatie....
babinka
krasne naaranzovane, ako chuti uz viem podarili sa mi uz tri z roznych receptov, ziaden nebol tak skvelo a vkusne dekorovany, ale chutil vzdy, a vobec to nie je tazke!!! niet co pokazit, ved sa to nepecie, len susi :))
sjuz
krásne! chuť čoko a mäty zbožňujem ( staré klasické čokoládove bonbóny plnené mätovou plnkou...:)
a práve mi napadlo, že vlastne môj dezert Rosalinda je taká "Pavlova" :)))

ethanel
Ty uz si proste proficka ;) objednavam si jednu ked sa narodi to moje ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia