Pavlova s čoko-mätovou príchuťou (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Vzdy som mala pred tortou Pavlova velky respekt. No odkedy som upiekla Pavlovu s uzasnou plnkou, tak sa mi jej upecenie nezda take komplikovane. Dokonca mozem konstatovat, ze to vobec nie je ziadna velka veda:). Ide len o to, aby ste bielka dobre naslahali a potom sa vam pri peceni rozhodne neroztecie na plechu. Pecieme pri nizkej teplote , lepsie povedane susime. Ak dodrzite tieto dva zakladne pravvidla, urcite budete s vysledkom spokojni. Dnes je na programe v coko-matovej chuti.

12
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si plech na pecenie. Na papier na pecenie ( na opacnu stranu ) obkreslime kruh o priemere 22 cm. Papier polozime na plech
  2. Bielka slahame so stipkou soli. Ked zacnu beliet, pridame po lyziciach krystalovy cukor a slahame kym su bielka pekne leskle,biele a metlicky zanechavaju stopy. Potom zaslahame preosiaty Solamyl a matovy extrakt. 1/3 z bielkov odoberieme do cukrarenskeho vrecka a do zbytku bielkov opatrne zamiesame 70 g nadrobno posekanej cokolady (moze byt aj postruhana na velkych ockach). Na predkresleny kruh nanesieme cokoladovu penu a okolo cukrarenskym vreckom urobime pusinky.
  3. 1/3 z bielkov odoberieme do cukrarenskeho vrecka a do zbytku bielkov opatrne zamiesame 70 g nadrobno posekanej cokolady (moze byt aj postruhana na velkych ockach). Na predkresleny kruh nanesieme cokoladovu penu a okolo cukrarenskym vreckom urobime pusinky.
  4. Ruru predhrejeme na 120 stupnov C a susime tortu minimalne 50 minut alebo aj hodinu. Ruru vypneme a tortu nechame v rure vychladnut. Dvierka mierne pootvorime.
  5. Potom roztopime nad parou zbytok cokolady . Ak je cokolada velmi husta, mozete pridat kusok cery ( asi vo velkosti vlasskeho orecha). Pokvapkame korpus aj pusinky cokoladou a nechame ju stuhnut. Mozete vlozit do chladnicky, skor stuhne.
  6. Medzitym vyslahame slahackovu smotanu. Pred koncom pridame preosiaty praskovy cukor. Slahackou potrieme korpus a navrch poukladame snehove pusinky. Dozdobime zrnieckami granatoveho jablcka a matovymi listkami.
  7. v reze
  8. celkovy pohlad
  9. dobru chut!