Paštéta z kuracej pečene
Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 22. mája 2013
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 22. mája 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuraciu pečeň orestujeme na cibuli, osolíme, okoreníme, pridáme pár kvapiek červeného vína a koňaku. Rozmixujeme, pridáme smotanu a varíme.
- 2
Odstavíme, pridáme plátkové želé, vlejeme do vhodnej formy a necháme vychladnúť. Prikryjeme fóliou a necháme v chladničke stuhnúť aspoň osem hodín.
- 3
Môžeme podávať na tzv. redukcii z lesného ovocia a červeného vína: z masla a cukru urobíme karamel, podlejeme trochou červeného vína, pridáme ovocie a pomaly varíme do zhustnutia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu