Paštéta z kuracej pečene

Radovan Žigray
šéfkuchár hotela Privilege v Košiciach, 22. mája 2013
Paštéta z kuracej pečene
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
100 ml
200 ml
 alebo brandy
500 ml
15 g
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kuraciu pečeň orestujeme na cibuli, osolíme, okoreníme, pridáme pár kvapiek červeného vína a koňaku. Rozmixujeme, pridáme smotanu a varíme.

  2. 2

    Odstavíme, pridáme plátkové želé, vlejeme do vhodnej formy a necháme vychladnúť. Prikryjeme fóliou a necháme v chladničke stuhnúť aspoň osem hodín.

  3. 3

    Môžeme podávať na tzv. redukcii z lesného ovocia a červeného vína: z masla a cukru urobíme karamel, podlejeme trochou červeného vína, pridáme ovocie a pomaly varíme do zhustnutia.

Diskusia k receptu

radulienka
Superkrásny recept, ja môžem pečeň akúkoľvek a v akejkoľvek úprave, toto sa mi veľmo pozdáva, vďaka...
faninka
ja mám tiež výborný recept na pečienkovú paštetu od J:Oliviera 1kg kur.peč.3 červené cibule,3str.cesnak,500gr maslo,2PL ol.olej,0,5dcl brandy,oliv.olej na potretie,pár listkov šalvie a vetv.rozmarínu.Tymián,soľ,korenie.Naoleji orest.pokr.ćibulu a cesnak,pridámeočist.a pokrájanú pečeň a restujeme do mäkka.Na troche masla opražíme do chrumkava šalviu.Maslo scedíme na pečienku.Keď je orestovaná osolíme,okereníme,pridáme rozmarín,tymián,brandy.Rozmixujeme ponorným mixerom na kašu aj so zvyšným maslom.Vylejeme do misy,alebo do formy srnčí chrbát a ozdobíme opraž.šalviou.Vrch polejeme oliv.olejom,dáme vychladnúť a krájame podľa potreby.Ja som trochu recept upravila,keď pečiem kačice,zostane mi masť a tú nahradím miesto masla,dám menší pomer ako maslo .Pašteta je veľmi chutná.