Pasta con verdure

Autor receptu: frezia

Lahke jedlo,nielen pre vegetarianov. Obsahuje dostatok vlákniny a ľahko stráviteľné bielkoviny. Okrem toho sú tam vitamíny zo zeleniny a hodnotne nenasýtene mastne kyseliny.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravime si suroviny. Cibulu,cuketu,baklazan,papriku a paradajky pokrajame na drobno. Polovicu cukety si odlozime na neskor. Do vriacej slanej vody dame varit cestoviny.
  2. Do horuceho olivoveho oleja dame pokrajanu papriku,cuketu,baklazan a pokrajanu feferonku.
  3. Pridame pokrajanu cibulu,
  4. paradajky,kapary a listky bazalky. Chvilku to spolu oprazime,nie dlho,aby zostala zelenina chrumkava. Osolime a okorenime. Odlozenu cuketu si pokrajame na kolieska a zlahka ju v druhej panvici oprazime v olivovom oleji.
  5. Pridame uvarene cestoviny,postruhany parmezan a parkrat to v panvici prehodime.
  6. Servirujeme do hlbokeho taniera,oblozime oprazenou cuketou,posypeme parmezanom a ozdobime cersvou bazalkou. Dobru chut!