Pasta con verdure
Autor receptu: frezia
Lahke jedlo,nielen pre vegetarianov.
Obsahuje dostatok vlákniny a ľahko stráviteľné bielkoviny. Okrem toho sú tam vitamíny
zo zeleniny a hodnotne nenasýtene mastne kyseliny.
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si suroviny. Cibulu,cuketu,baklazan,papriku a paradajky pokrajame na drobno.
Polovicu cukety si odlozime na neskor.
Do vriacej slanej vody dame varit cestoviny.
- Do horuceho olivoveho oleja dame pokrajanu papriku,cuketu,baklazan a pokrajanu feferonku.
- Pridame pokrajanu cibulu,
- paradajky,kapary a listky bazalky. Chvilku to spolu oprazime,nie dlho,aby zostala zelenina chrumkava. Osolime a okorenime.
Odlozenu cuketu si pokrajame na kolieska a zlahka ju v druhej panvici oprazime v olivovom oleji.
- Pridame uvarene cestoviny,postruhany parmezan a parkrat to v panvici prehodime.
- Servirujeme do hlbokeho taniera,oblozime oprazenou cuketou,posypeme parmezanom a ozdobime cersvou bazalkou.
Dobru chut!