Parmezánové vežičky (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Keď som rozmýšlala, čo by bolo vhodnou prílohou k lososovi na štedrovečernom tanieri, majonézový zemiakový šalát neprichádzal absolútne do úvahy. Je 12.30 hodín -24.12. a ja som si vydýchla..robila som prvýkrát,recept sa vydaril, nepomrieme od hladu...:-)))

6
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vidličkou jemne rozšľaháme vajíčka, pridáme ricotu, parmezán najemno nastrúhaný, ochutíme čiernym korením, soľou (pozor -syr je slaný), provensálskymi bylinkami a všetko dobre premiešame.
  2. Naplníme po vrch muffinovú formu - pokiaľ možno hlbšiu, na väčšie muffiny. Ja som použila silikónovú formu, tak som už nevymazávala. Do stredu som zapichla 1 ks predvarenej špargle.
  3. Dáme do rúry predhriatej na 180st.C, pečieme cca 25minút - až kým nie je vrch zlatohnedý.
  4. Opatrne vyberieme vežičky z formy. Necháme vychladnúť na servítke alebo kuchynskej papierovej utierke.
  5. Podávala som poliatej avokádovým dresingom so smotanou a cherry rajčinkami ako prílohu k pečenému lolosovi.