Kakaový zákusok

Parížske rožteky

Autor receptu: mysiacik

60
porcií
25-35 minút
na 140 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky a kryštálový cukor si vyšľaháme nad parou asi 10 minút, tak aby nám vznikol hustý krém.
  2. Pridáme mleté orechy a lopatkou rovnomerne vymiešame. Takto naplníme cukrárenské vrecko, alebo sáčik a na papier na pečenie vytláčame rožteky. Keď máme hotovo, dáme do rúry na 140 stupňov asi na 25-35 minút, aby boli pekne usušené, treba sledovať, každá rúra je iná. Ja som si vždy prelomila jeden rožtek, aby som zistila, či je aj v strede pekne hotový.
  3. Medzitým ako sa nám robia rožteky, pripravíme si kakaový krém. Urobíme ho tak, že žĺtky, 4 PL kryštálového cukru a 2 PL kakaa si vyšľaháme nad parou asi 7 až 10 minút, necháme vychladnúť a nakoniec hlavne aby sme trafili rovnaké teploty a pomaly primiešavali maslo, práškový cukor, um a vyšľaháme pekne do hladka.
  4. Na vychladnuté rožteky možme nanášať krém, dáme si ho do vrecka alebo sáčika a možeme zdobiť. Skoro hotové rožteky dáme do chladu, aby nám krém stuhol.
  5. Nakoniec si roztopíme čokoládu s Cerou a olejom (ten dávam kvôli lesku) a rožteky do nej namáčame tak, aby sme zakryli cely krém. Dáme na plech a rýchlo do chladu.