Parížske malinové rezy fotorecept
Foto: sobon
Skúšala som zákusok z knihy ,,Recepty zo života”, celkom sa vydaril, najlepšie chutil na druhý deň. Je dosť kalorický, podelila som sa preto Zobraziť celý popisSkúšala som zákusok z knihy ,,Recepty zo života”, celkom sa vydaril, najlepšie chutil na druhý deň. Je dosť kalorický, podelila som sa preto aj s rodinou ?
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
250 g |
|
100 g |
|
1 kg |
|
500 ml |
|
100 g |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Deň vopred si uvaríme Salko, cca 2 hodinky. Čokoládu nasekáme. Smotanu na šľahanie dáme do hrnca, pridáme čokoládu a zohrievame, kým sa nerozpustí. Nemala by vrieť. Čokoládovú smotanu odložíme na noc do chladničky.
- 2
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Primiešame múku a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Plech je taký klasický, nie malý ani stredný.
- 3
Ďalej si vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme uvarené vychladnuté Salko a premiešame.
- 4
Na upečené cesto natrieme salkový krém, na ktorý poukladáme maliny, alebo iné ovocie. 1 kg sa dáva čerstvých malín, ja som dala menej a mrazených, priplietla sa mi tam aj nejaká černica a čučoriedka?.
- 5
Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme a natrieme na maliny. Ozdobíme strúhanou čokoládou a pred podávaním necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Tiež malinový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu