Malinový zákusok
Malinový zákusok

Parížske malinové rezy fotorecept

sobon - fotkasobon, 12. februára 2021
Parížske malinové rezy (fotorecept)
Foto: sobon

Skúšala som zákusok z knihy ,,Recepty zo života”, celkom sa vydaril, najlepšie chutil na druhý deň. Je dosť kalorický, podelila som sa preto Zobraziť celý popisSkúšala som zákusok z knihy ,,Recepty zo života”, celkom sa vydaril, najlepšie chutil na druhý deň. Je dosť kalorický, podelila som sa preto aj s rodinou ?

50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks
150 g
150 g
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu
Plnka:
1 bal.
250 g
100 g
1 kg
500 ml
100 g
Navrch:




Postup

  1. 1

    Deň vopred si uvaríme Salko, cca 2 hodinky. Čokoládu nasekáme. Smotanu na šľahanie dáme do hrnca, pridáme čokoládu a zohrievame, kým sa nerozpustí. Nemala by vrieť. Čokoládovú smotanu odložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Primiešame múku a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Plech je taký klasický, nie malý ani stredný.

  3. 3

    Ďalej si vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme uvarené vychladnuté Salko a premiešame.

  4. 4

    Na upečené cesto natrieme salkový krém, na ktorý poukladáme maliny, alebo iné ovocie. 1 kg sa dáva čerstvých malín, ja som dala menej a mrazených, priplietla sa mi tam aj nejaká černica a čučoriedka?.

    Parížske malinové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme a natrieme na maliny. Ozdobíme strúhanou čokoládou a pred podávaním necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

    Parížske malinové rezy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia