Malinový zákusok
Parížske malinové rezy (fotorecept)
Autor receptu: sobon
Skúšala som zákusok z knihy ,,Recepty zo života”, celkom sa
vydaril, najlepšie chutil na druhý
deň.* Je dosť kalorický, podelila som sa preto aj s rodinou ?
50 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Deň vopred si uvaríme Salko, cca 2 hodinky. Čokoládu nasekáme. Smotanu na šľahanie dáme do hrnca, pridáme čokoládu a zohrievame, kým sa nerozpustí. Nemala by vrieť. Čokoládovú smotanu odložíme na noc do chladničky.
- Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Primiešame múku a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Plech je taký klasický, nie malý ani stredný.
- Ďalej si vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme uvarené vychladnuté Salko a premiešame.
- Na upečené cesto natrieme salkový krém, na ktorý poukladáme maliny, alebo iné ovocie. 1 kg sa dáva čerstvých malín, ja som dala menej a mrazených, priplietla sa mi tam aj nejaká černica a čučoriedka?.
- Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme a natrieme na maliny. Ozdobíme strúhanou čokoládou a pred podávaním necháme stuhnúť. Dobrú chuť!