Malinový zákusok

Parížske malinové rezy (fotorecept)

Autor receptu: sobon

Skúšala som zákusok z knihy ,,Recepty zo života”, celkom sa vydaril, najlepšie chutil na druhý deň.* Je dosť kalorický, podelila som sa preto aj s rodinou ?

50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred si uvaríme Salko, cca 2 hodinky. Čokoládu nasekáme. Smotanu na šľahanie dáme do hrnca, pridáme čokoládu a zohrievame, kým sa nerozpustí. Nemala by vrieť. Čokoládovú smotanu odložíme na noc do chladničky.
  2. Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Primiešame múku a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Plech je taký klasický, nie malý ani stredný.
  3. Ďalej si vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme uvarené vychladnuté Salko a premiešame.
  4. Na upečené cesto natrieme salkový krém, na ktorý poukladáme maliny, alebo iné ovocie. 1 kg sa dáva čerstvých malín, ja som dala menej a mrazených, priplietla sa mi tam aj nejaká černica a čučoriedka?.
  5. Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme a natrieme na maliny. Ozdobíme strúhanou čokoládou a pred podávaním necháme stuhnúť. Dobrú chuť!