Foto: kaatka
Pridávam recept na koláč, ktorý som pipravila bratovi k narodeninám. Skutočne všetkým veľmi chutil :) a nie je s ním taká robota ako sa Zobraziť celý popisPridávam recept na koláč, ktorý som pipravila bratovi k narodeninám. Skutočne všetkým veľmi chutil :) a nie je s ním taká robota ako sa na prvý pohľad zdá
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ďeň vopred si uvaríme salko a v šľahačkovej smotane roztopím 100 g čokolády, ktorú je najlepšie vopred nastrúhať, nech sa rýchlo roztopí. Smotana nesmie byť horúca, inak by ste parížsky krém o deň nevyšľahali. Deň vopred uvarené salko a vyvarená smotana odpočíva 24 hod v chladničke
-
2
Pripravíme si cesto na piškótu :)
-
3
Treba vyšľahať do peny žĺtky s cukrom. Následne varechou jemne zapracovať sneh z bielkov :)
-
4
Keď už nevidíme ani kúsok snehu, cesto vylejeme na menší plech, ktorý som si vystlala papierom na pečenie.
-
5
Piekla som na 180 stupňov, 20 min. Krásne cesto narástlo :)
-
6
Ďalej si zo skaramelizovaného salka, masla a cukru jemne vyšľahám tuhý krém, ktorý sa ako prvý nanáša na korpus. Ak sa vám zdá tento krém riedky, treba ho dať do chladničky, tam stuhne.
-
7
Krém som naniesla na korpus
-
8
Pridáme maliny- ja som pridala aj trošku višní, čo mi ostalo
-
9
S chladničky si vytiahneme čokoládovú šľahačku a na najmenšom stupni šľaháme do tuha
-
10
Ešte som poprášila kakaom a koláčik je hotový
-
11
V reze
dávam ti 5 *