Parížske malinové rezy (fotorecept)

Autor receptu: kaatka

Pridávam recept na koláč, ktorý som pipravila bratovi k narodeninám. Skutočne všetkým veľmi chutil :) a nie je s ním taká robota ako sa na prvý pohľad zdá

16
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ďeň vopred si uvaríme salko a v šľahačkovej smotane roztopím 100 g čokolády, ktorú je najlepšie vopred nastrúhať, nech sa rýchlo roztopí. Smotana nesmie byť horúca, inak by ste parížsky krém o deň nevyšľahali. Deň vopred uvarené salko a vyvarená smotana odpočíva 24 hod v chladničke
  2. Pripravíme si cesto na piškótu :)
  3. Treba vyšľahať do peny žĺtky s cukrom. Následne varechou jemne zapracovať sneh z bielkov :)
  4. Keď už nevidíme ani kúsok snehu, cesto vylejeme na menší plech, ktorý som si vystlala papierom na pečenie.
  5. Piekla som na 180 stupňov, 20 min. Krásne cesto narástlo :)
  6. Ďalej si zo skaramelizovaného salka, masla a cukru jemne vyšľahám tuhý krém, ktorý sa ako prvý nanáša na korpus. Ak sa vám zdá tento krém riedky, treba ho dať do chladničky, tam stuhne.
  7. Krém som naniesla na korpus
  8. Pridáme maliny- ja som pridala aj trošku višní, čo mi ostalo
  9. S chladničky si vytiahneme čokoládovú šľahačku a na najmenšom stupni šľaháme do tuha
  10. Ešte som poprášila kakaom a koláčik je hotový
  11. V reze