Parížske malinové rezy (fotorecept)
Autor receptu: kaatka
Pridávam recept na koláč, ktorý som pipravila bratovi k narodeninám. Skutočne všetkým veľmi chutil :) a nie je s ním taká robota ako sa na prvý pohľad zdá
16 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Ďeň vopred si uvaríme salko a v šľahačkovej smotane roztopím 100 g čokolády, ktorú je najlepšie vopred nastrúhať, nech sa rýchlo roztopí. Smotana nesmie byť horúca, inak by ste parížsky krém o deň nevyšľahali. Deň vopred uvarené salko a vyvarená smotana odpočíva 24 hod v chladničke
- Pripravíme si cesto na piškótu :)
- Treba vyšľahať do peny žĺtky s cukrom. Následne varechou jemne zapracovať sneh z bielkov :)
- Keď už nevidíme ani kúsok snehu, cesto vylejeme na menší plech, ktorý som si vystlala papierom na pečenie.
- Piekla som na 180 stupňov, 20 min. Krásne cesto narástlo :)
- Ďalej si zo skaramelizovaného salka, masla a cukru jemne vyšľahám tuhý krém, ktorý sa ako prvý nanáša na korpus. Ak sa vám zdá tento krém riedky, treba ho dať do chladničky, tam stuhne.
- Krém som naniesla na korpus
- Pridáme maliny- ja som pridala aj trošku višní, čo mi ostalo
- S chladničky si vytiahneme čokoládovú šľahačku a na najmenšom stupni šľaháme do tuha
- Ešte som poprášila kakaom a koláčik je hotový
- V reze