Parížske čokoládové srdce s brusnicami
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 150/130 °C
Suroviny
Na krém: | |
1 bal. |
|
400 - 500 ml |
|
Na cesto: | |
1 bal. |
|
260 ml |
|
30 ml |
|
1 - 2 ks |
|
Na potretie a posypanie: | |
200 g |
|
1 PL zarovnané (preosiate) |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: formu v tvare srdca (Ø 22 – 24 cm).
- 2
Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.
- 3
Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 4
Elektrická rúra: 150 °C, teplovzdušná rúra: 130 °C, plynová rúra: stupeň 2, doba pečenia: asi 35 minút.
- 5
Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu rozotrieme brusnice.
- 6
Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na brusnice, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu