Parížske čokoládové srdce s brusnicami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 29. februára 2016
Parížske čokoládové srdce s brusnicami
Foto: droetker

Komerčný recept

12
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 150/130 °C

Suroviny

Na krém:
1 bal.
400 - 500 ml
Na cesto:
1 bal.
260 ml
30 ml
1 - 2 ks
Na potretie a posypanie:
200 g
1 PL zarovnané (preosiate)




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: formu v tvare srdca (Ø 22 – 24 cm).

  2. 2

    Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.

  3. 3

    Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  4. 4

    Elektrická rúra: 150 °C, teplovzdušná rúra: 130 °C, plynová rúra: stupeň 2, doba pečenia: asi 35 minút.

  5. 5

    Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu rozotrieme brusnice.

  6. 6

    Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na brusnice, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia