Parížske čokoládové srdce s brusnicami

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

12
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 150/130 °C

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: formu v tvare srdca (Ø 22 – 24 cm).
  2. Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.
  3. Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  4. Elektrická rúra: 150 °C, teplovzdušná rúra: 130 °C, plynová rúra: stupeň 2, doba pečenia: asi 35 minút.
  5. Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu rozotrieme brusnice.
  6. Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na brusnice, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.