Parené buchty
	        Parené buchty
	        Autor receptu: zuzu83
	         
	        
	        Recept som našla na internete, hľadala som buchty, ktoré budú mäkké aj na druhý deň :)
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
 - Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.
 - Buchty paríme asi 10 minút. Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a kakaom.