Parená buchta plnená jahodovým džemom a malinami, s vanilkovým krémom a makom
Foto: sjuz
V Rakúsku podávajú na rozdiel od nás, jednu veĺkú buchtu na vanilkovom kréme. U nás doma to majú radi, tak som chcela skúsiť, či Zobraziť celý popisV Rakúsku podávajú na rozdiel od nás, jednu veĺkú buchtu na vanilkovom kréme. U nás doma to majú radi, tak som chcela skúsiť, či dokážem urobiť tiež takú buchtu:)) Tak som sa dala na to, a strávila zopár hodín v kuchyni:) Výsledok však stál za to:)!
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z droždia, mlieka, trošky múky, štipky soli, cukru.
- 2
Keď kvások vzíde, pridáme rozpustené maslo, vajcia, mlieko,premiešame. Do tejto mokrej zmesi prisypeme cukor, vanilkový cukor, a múku. Riadne vymiesime hladké cesto.
- 3
Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
- 4
Vykysnuté mierne premiešame a necháme vykysnúť druhý raz.
- 5
Cesto na pomúčenej doske vyaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm. Vykrajujeme kruhy - ja som hľadala niečo väčšie, pretože zvyknem robiť malé buchty, a tie vykrajujem pohárom. Veľké som vykrojila kompótovou miskou.
- 6
Do stredu každej dáme lyžičku džemu - použila som domáci jahodový:) - a zopár malín, ktoré som nechala chvíľu "povoliť", aby neboli úplne zmrznuté.
- 7
Buchty pospájame ako batôžtek, a necháme na pomúčnej doske ešte chvíľu kysnúť spojmi dolu.
- 8
Zatiaľ si môžeme pripraviť do hrnca naparovacie sitko, ktoré je dobré potrieť olejom, aby sa buchty nelepili.
- 9
Každú buchtu som parila cca 13-15 minút. Hotové som postupne ukladala na pomastený plech, aby sa nelepili, a prikryla druhým plechom.
- 10
Hotovú buchtu som naservírovala na tanier s vanilkovým krémom, posypala makom alebo orechami,a ozdobila malinami. Dobrú chuť:)!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Z mojich skusenosti viem,ze ak parene buchty zvraskaveju ,
boli prekysnute,preto ta prva prva je najkrajsia .
Ale vravím - nie môj nápad:)
varecha.pravda.sk/diskusie/v-com-chyba-ked-parene-cesto-z...