Pardubické medovníčky zo Salajky
Foto: potravinarskavyrobaliana
90 minút
príprava
príprava
3-5 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Sirup: | |
500 g |
|
250 ml |
|
1 KL |
|
Cesto: | |
1,1 kg |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 KL |
|
200 g roztopený |
|
50 g (alebo lekvár) |
|
2 ks |
|
vychladnutý pripravený |
|
Plnka: | |
(pomleté upečené zvyšky zo 6. a 7. plátu) |
|
150-200 g mleté |
|
1,5 dcl vriaca |
|
350 ml |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na sirup zmiešame a necháme mierne vrieť 5 - 7 minút.
- 2
Suroviny na cesto zmiešame a zabalíme do potravinovej fólie do nasledujúceho dňa.
- 3
Cesto rozdelíme na 7 častí a rozvaľkáme na pláty s hrúbkou 3 mm. Povykrajujeme medovníčky a pečieme na papieri na pečenie 3 - 5 minút pri teplote 200 °C (musia byť hladké a nepripečené). Zvyšky po vykrojení zo 6. a 7. cesta upečieme na plechu a vychladnuté pomelieme (použijeme do plnky).
- 4
Plnka: Mleté orechy zaparíme vriacou vodou, pridáme 350 ml džemu a pomleté upečené zvyšky cesta. Podľa hustoty môžeme pridať ešte vodu / rum.
- 5
Zlepujeme dva perníky plnkou a polejeme čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu