Medovníky
Pardubické medovníčky zo Salajky
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
90 minút príprava |
3-5 minút na 200 °C |
Postup
- Ingrediencie na sirup zmiešame a necháme mierne vrieť 5 - 7 minút.
- Suroviny na cesto zmiešame a zabalíme do potravinovej fólie do nasledujúceho dňa.
- Cesto rozdelíme na 7 častí a rozvaľkáme na pláty s hrúbkou 3 mm. Povykrajujeme medovníčky a pečieme na papieri na pečenie 3 - 5 minút pri teplote 200 °C (musia byť hladké a nepripečené). Zvyšky po vykrojení zo 6. a 7. cesta upečieme na plechu a vychladnuté pomelieme (použijeme do plnky).
- Plnka: Mleté orechy zaparíme vriacou vodou, pridáme 350 ml džemu a pomleté upečené zvyšky cesta. Podľa hustoty môžeme pridať ešte vodu / rum.
- Zlepujeme dva perníky plnkou a polejeme čokoládou.