Medovníky

Pardubické medovníčky zo Salajky

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

90 minút
príprava
3-5 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie na sirup zmiešame a necháme mierne vrieť 5 - 7 minút.
  2. Suroviny na cesto zmiešame a zabalíme do potravinovej fólie do nasledujúceho dňa.
  3. Cesto rozdelíme na 7 častí a rozvaľkáme na pláty s hrúbkou 3 mm. Povykrajujeme medovníčky a pečieme na papieri na pečenie 3 - 5 minút pri teplote 200 °C (musia byť hladké a nepripečené). Zvyšky po vykrojení zo 6. a 7. cesta upečieme na plechu a vychladnuté pomelieme (použijeme do plnky).
  4. Plnka: Mleté orechy zaparíme vriacou vodou, pridáme 350 ml džemu a pomleté upečené zvyšky cesta. Podľa hustoty môžeme pridať ešte vodu / rum.
  5. Zlepujeme dva perníky plnkou a polejeme čokoládou.