Karfiolový prívarok

Paradajkovo-karfiolový prívarok

Autor receptu: mdlenka

Mám rada karfiol, ale nechcelo sa mi ho vyprážať a opakovať stále len s vajíčkom takisto.* Tak ma napadlo toto.

4
porcie
5-10 minút
príprava
30-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V dostatočne veľkom liatinovom kastróli na oleji spením nahrubo pokrájanú cibuľu.
  2. Pridám na kúsky rozobraný/pokrájaný karfiol a restujem, kým nezmení farbu z bielej na opálovú.
  3. Zalejem celou fľašou paradajkovej passaty, osolím, dochutím mletým muškátovým orieškom.
  4. Na miernom ohni nechám prebublávať, kým karfiol nezmäkne (mám radšej tuhší), občas premiešam.
  5. Podávam s varenými zemiakmi, prípadne párkom, fašírkou, údeným mäsom či vareným vajcom...