Karfiolový prívarok
Paradajkovo-karfiolový prívarok
Autor receptu: mdlenka
Mám rada karfiol, ale nechcelo sa mi ho vyprážať a opakovať stále len s vajíčkom takisto.* Tak ma napadlo toto.
4 porcie |
5-10 minút príprava |
30-60 minút tepelná úprava |
Postup
- V dostatočne veľkom liatinovom kastróli na oleji spením nahrubo pokrájanú cibuľu.
- Pridám na kúsky rozobraný/pokrájaný karfiol a restujem, kým nezmení farbu z bielej na opálovú.
- Zalejem celou fľašou paradajkovej passaty, osolím, dochutím mletým muškátovým orieškom.
- Na miernom ohni nechám prebublávať, kým karfiol nezmäkne (mám radšej tuhší), občas premiešam.
- Podávam s varenými zemiakmi, prípadne párkom, fašírkou, údeným mäsom či vareným vajcom...