Foto: lenkapalenka
táto polievka je u mňa klasická piatková rýchlovka vyšperkovaná na internáte :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si cibuľu na jemno, nakrájame paradajky -už keď je to paradajková bolo by smutné keby chýbali, očistíme cesnak
-
2
Na oleji postupne popražíme cibuľu do zlatista, pridáme cesnak a paradajky. Tie pustia šťavu, chvíľku podusíme. Najlepšie je použiť domáce paradajky, prípadne od tety z trhu, ktorá sa vašej kúpe isto poteší - 2 muchy jednou ranou!
-
3
Pripravíme si koreniny: soľ, cukor, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, muškátový orech, bazalka, klinčeky - klinčeky mi tentokrát chýbali - potom že prečo mám málo železa! :-/
-
4
Pridáme pasírované paradajky, vodu a koreniny, nastrúhame kúsok muškátového orecha.
-
5
Povaríme asi 15-20 minút. Ak sa nám zdá chuť menej výrazná-vodnatá, varíme ďalej - voda sa odparí a chuť sa zintenzívni.
-
6
Ak chcete mať hustejšiu môžete pridať ryžu, prípadne cestovinové písmenka, alebo spraviť halušky - ja som zvolila echt polievkovú variáciu. Mne nemôže chýbať kopa syru. Dobrú chuť! ;-)
-
7
Ak si chcete užiť polievku ešte viac, zahrajte sa na chvíľu na potápača a povyťahujte všetky korenia, bobkový list a cesnak.
vnúčika. Aby nebola taká holá, dávam namiesto vody kurací vývar. Keď nemám,
použijem kocku kuracieho bujónu. Pre vôňu môžete použiť štipku grilovacieho
korenia. Odporúčam....