Toto ma naučila variť moja starká, ktorá mala korene v Maďarsku. Je to taká pekná spomienka na ňu...:)
Postup
-
1
Na oleji speníme pokrájanú cibuľku, pridáme pokrájanú kapustu, zalejeme vodou a osolíme. Pridáme korenie, bobkový list a varíme kapustu do mäkka.
- 2
Keď je kapusta uvarená, pridáme postupne pretlak, kečup a rozhabarkovanú múku. Malo by to byť husté asi ako prívarok, keď je to riedke nie je to ono. Takže zahustíme podľa potreby, v závislosti od množstva vody.
- 3
Nakoniec dosolíme a dochutíme kryštálovým cukrom cca asi 2 - 3 čajovými lyžičkami. Cukor je dôležitý, lebo slané to mame dostatočne, kyslé tiež od pretlaku. Keď sa Vám podarí vyvážiť tieto tri chute, oblížete sa. Môžeme si k tomu napariť knedľu, alebo uvariť zemiaky v šupke, alebo dať na to opečenú špekačku či trochu perkeltu. Ja to jem len tak..:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vo Zvolene. Tiež si spomínam, že sa to jedlo len s chlebíkom ako hlavné jedlo. Ja ke´d robím dusenú kapustu k mäsu, tak vždy tam pridám nakrájanú paradajku, resp. 1PL paradajkového pretlaku pre chuť.
Ukladám do MKK., niekedy si urobím, tiež mi to bude chutiť na studeno.
Škoda, manžel kapustu nemôže.
varecha.pravda.sk/recepty/paradajkova-kapusta-polievka-fo...