Paradajková kapusta s tofu

Autor receptu: martinis

Chutná večera pre jedného - dusená kyslá kapusta s paradajkovým pyré a opečeným údeným tofu :)

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Chuťou mi toto jedlo vzdialene chuťou pripomína segedínsky guláš, avšak tu nepoužívam smotanu, ani mäso. To však vôbec nevadí, tá vôňa pri varení je úžasná a výsledné dielo má veľmi príjemnú chuť a paradajkové pyré to celé nakopne, však ochutnajte a posúďte sami ;)
  2. Peknú, veľkú cibuľu prekrojíme na polovice a jednu z nich nakrájame na maličké kocky. Tie osmažíme na lyžici olivového oleja, poprášime paprikou, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, prelisovaný strúčik cesnaku, troška vody a dusíme.
  3. Kým kapusta mäkne, tofu nakrájame na kocky a tie opečieme na zvyšku oleja. Počas opekania údené tofu vonia úplne ako škvarky, keď ich mamka pripravuje na halušky :)
  4. Opečené tofu prisypeme do panvice ku kapuste, pridáme 2 či 3 lyžice paradajkového pyré. Pokojne použite aj pretlak, krájané paradajky, ochutené paradajkové omáčky a podobne, nebojte sa experimentovať ;) Ja som dnes napríklad použil bazalkovú paradajkovú omáčku a tiež to bolo fajn .
  5. Všetko zamiešame a krátko podusíme, aby tofu príliš nezmäklo, 2 minúty sú viac než dosť.
  6. Odstavíme, dokoreníme bielym korením a pokvapkáme sójovou omáčkou. Takto pripravená kapusta je veľmi chutná s knedľou, alebo pečivom. Môžte doplniť aj miešaným zeleninovým šalátom :O)