Paradajková kapusta s tofu
Autor receptu: martinis
Chutná večera pre jedného - dusená kyslá kapusta s paradajkovým pyré a opečeným
údeným tofu :)
1 porcia |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Chuťou mi toto jedlo vzdialene chuťou pripomína segedínsky guláš, avšak tu nepoužívam smotanu, ani mäso. To však vôbec nevadí, tá vôňa pri varení je úžasná a výsledné dielo má veľmi príjemnú chuť a paradajkové pyré to celé nakopne, však ochutnajte a posúďte sami ;)
- Peknú, veľkú cibuľu prekrojíme na polovice a jednu z nich nakrájame na maličké kocky. Tie osmažíme na lyžici olivového oleja, poprášime paprikou, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, prelisovaný strúčik cesnaku, troška vody a dusíme.
- Kým kapusta mäkne, tofu nakrájame na kocky a tie opečieme na zvyšku oleja. Počas opekania údené tofu vonia úplne ako škvarky, keď ich mamka pripravuje na halušky :)
- Opečené tofu prisypeme do panvice ku kapuste, pridáme 2 či 3 lyžice paradajkového pyré. Pokojne použite aj pretlak, krájané paradajky, ochutené paradajkové omáčky a podobne, nebojte sa experimentovať ;) Ja som dnes napríklad použil bazalkovú paradajkovú omáčku a tiež to bolo fajn .
- Všetko zamiešame a krátko podusíme, aby tofu príliš nezmäklo, 2 minúty sú viac než dosť.
- Odstavíme, dokoreníme bielym korením a pokvapkáme sójovou omáčkou. Takto pripravená kapusta je veľmi chutná s knedľou, alebo pečivom. Môžte doplniť aj miešaným zeleninovým šalátom :O)